Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 5 minuten geleden
Prijs
Merken
Voeding verlichting
Levensduur lampen
Kleurtemperatuur
Aantal fittingen
Lichtstroom
Vermogen lamp
Toon resultaat

continu verlichting

      Lijst Raster Tabel
Op voorraad
Quick View
AEF Uniquartz halogeen verlichting
AEF Uniquartz halogeen verlichting
  • Professionele halogeen lamp
  • Met Pyrex bescherm dome
  • Uirtbreiden met softbox of softreflector
Meer productinformatie
€ 299,00 € 289,00 Bekijk product
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
AEF Uniquartz halogeen verlichting
AEF AEF Uniquartz € 299,00 € 289,00 Bestellen
Bresser BR-2107 Daglicht set
Menik 350521070 € 64,95 Bestellen
Bresser BR-2280 Daglichtset 850W
Bresser 350522800 € 79,95 Bestellen
Bresser BR-2101 DaglichtSET 675W
Bresser 350521010 € 79,95 Bestellen
NanGuang NG-660A fluorescente verlichting 660 W
NanGuang NG-660A € 964,99 Bestellen
      Lijst Raster Tabel

Continu verlichting wordt veel gebruikt zowel voor fotografie als video. Continu verlichting levert constant licht, wat de mogelijkheid geeft om het makkelijker bij te stellen of om de onderwerpen handiger te kunnen plaatsen en direct het resultaat ervan te kunnen zien. In het geval van videoproducties heeft u vaak continu licht nodig, omdat opnamen regelmatig bij weinig natuurlijk licht worden gemaakt, zoals binnen of 's nachts.

Continu lichten zijn er in alle soorten en maten. Verschillende soorten lampen zorgen voor telkens andere kwaliteit licht, van zwak tot zeer sterk, warm en in diverse tinten. De keuze is afhankelijk van de toepassing ervan. Sommige lampen worden direct op de camera gemonteerd, maar voor uitgebreide grote opnamen, zoals interviews, modellenfotografie, korte films of productvideo's maakt met vaak gebruik van meerdere grote lampen die op een lampstatief worden geplaatst. Hoe zwaarder de lamp hoe steviger moet het statief zijn.

LED verlichting

LED verlichting wordt laatste jaren steeds meer gebruikt, omdat LED verlichting veel voordelen kent ten opzichte van andere soorten. Zo staan LED lampen bekend om hun energiezuinigheid. Ze gebruiken weinig stroom, waardoor zelfs bij langere opnamen de stroomkosten veel lager uitvallen dan bijvoorbeeld bij halogeen verlichting. Daarom kunnen meerdere lampen langere tijd door één generator worden gevoed. Daar komt ook nog bij dat LED lampen weinig tot geen warmte produceren. Daarom zijn LED lampen erg prettig in gebruik bij het langdurig filmen van mensen. Ook bij voedselfotografie biedt LED verlichting een uitkomst, aangezien het eten bij warmte snel kan vervormen. LED lampen produceren echt daglicht, dat wit is en dus geen vreemde kleurzwemen afgeeft. Veel modellen worden geleverd in combinatie met een oranje filter en een magenta filter, omdat dezen voor meer sfeer zorgen. Om het licht zachter te maken gebruikt met de soft filter. LED lampen zijn licht en makkelijk mee te nemen, waardoor ze prima te gebruiken zijn op locatie. Een nadeel van LED verlichting is dat ze gemiddeld minder krachtig zijn dan de meeste andere soorten, waardoor u ook gemiddeld meerdere lampen moet aanschaffen. Echter, dankzij lagere energiekosten verdient deze investering zich gauw terug.

Fluorescente verlichting

Fluorescentie lichten hebben veel gemeen met LED verlichting. Ook deze lampen produceren wit licht met kleurentemperatuur die ligt tussen 5100-5500 K en ze geven nauwelijks warmte af. Perfect voor productfotografie, fluorescente lichten kunnen goed worden gebruikt in combinatie met opnametenten. Dit type verlichting is krachtiger dan LED verlichting, maar gebruikt ook meer stroom. Toch zijn fluorescente lampen in gebruik nog altijd een voordelige oplossing. Ook op locatie kunnen ze prima worden gebruikt. Sommige modellen worden geleverd inclusief softbox en zo het licht te bundelen en zachter te maken. Hiermee wordt de belichting egaler en de schaduwen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Veel modellen die meerdere lampjes hebben, beschikken over mogelijkheid om afzonderlijke lampjes en groepen lampjes aan- en uit te zetten.

Halogeen verlichting

Halogeen lampen zijn een bekend fenomeen in de fotostudio, dankzij de vrij lage aanschafkosten en veel licht output. Halogeenlampen worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor productfotografie. De kleurtemperatuur ligt rond 3200 K, wat betekent dat het licht oranje is en dus warm. Bij het aanschaffen van halogeen lampen is het iets om rekening mee te houden. Ook worden deze lampen nogal warm en na het gebruik hebben ze tijd nodig om af te koelen. Halogeen verlichting wordt op een lampstatief bevestigd, voor een belangrijk deel voor de veiligheid.

Metaal halide verlichting

Metaal halide lampen zijn zeer krachtig en zijn zeer geschikt voor het uitlichten van grote sets. Zo kunnen metaal halide lampen gebruikt voor grotere producten zoals meubels of auto's. Deze lampen hebben kleurtemperatuur van rond de 6500 K, dus het licht is wat blauwachtig. Deze lampen geven veel warmte af en ze worden daarom vaak op een grote afstand van het onderwerp geplaatst. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om metaal halide lampen op te hangen voor de veiligheid, omdat ze erg warm worden. Deze lampen hebben na het uitzetten redelijk veel tijd nodig om af te koelen en kunnen pas na een halfuur weer worden aangezet. Deze lampen gebruiken veel stroom en het wordt bij het gebruik ervan aangeraden om zoveel mogelijk achter elkaar te fotograferen.

Meer