Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 14 minuten geleden

Draadloze flitsontstekerset Universal

Beschrijving

APV draadloze radiografische flitsontstekerset 4-kanaals,  universeel voor camera's met standaard hotshoe. Super kwaliteitset. Complete set voor het draadloos ontsteken van uw studioflitser.

Het werken met flitskabels voor het ontsteken van de flitser kan een vervelende en gevaarlijke bezigheid zijn. Veel ongelukken gebeuren doordat iemand over de kabels struikelt, waardoor de schade aan camera en/of flitser aanzienlijk kan zijn. Bij het gebruik van de flitskabel is de lengte van deze kabel bepalend voor de mogelijkheden. Bij gebruik van een flitsonsteker bent u onafhankelijk en kunt u tot 50 meter werken vanaf de flitser.

De set bestaat uit twee delen:


Zender met standaard aansluitvoet welke past op alle camera's met standaard hotshoe. De zender: deze wordt op de hotshoe ( middenkontakt) van de  camera geplaatst, wanneer een foto wordt genomen zend de zender een signaal uit wat door de ontvanger wordt ontvangen. De zender wordt door een 12 volt type A23 batterij gevoed welke bij de set wordt meegeleverd. De zender past en werkt feilloos op camera's welke voorzien zijn van een standaard flitskontakt (hotshoe) Sony en Konica/Minolta camera's zijn voorzien van een eigen model flitsaansluiting.(afwijkend dus). Vervangingsbatterij voor de zender: 12 volt type A23

Vier kanalen instelbaar - de zender en ontvanger hebben de beschikking over 4 instelbare kanalen om het signaal te zenden en te ontvangen. De zender en ontvanger kunnen zeer eenvoudig worden afgestemd op het ingestelde kanaal. Zo kan er met 4 verschillende set ups worden gewerkt of kunnen eventuele radiografische storingen worden uitgeschakeld. De keuze schakelaars zijn aan de onderzijde vande zender en aan de zijkant van de ontvanger zichtbaar.

De ontvanger met batterijvoeding: wordt aangesloten aan de flitser met meegeleverde 6 mm of 3,2 mm plug, al naar gelang welke aansluiting aan de flitser is. De ontvanger met batterijvoeding is ontworpen voor studioflitsers welke een niet afneembare netvoeding kabel hebben of voor flitsers welke op locatie worden toegepast en een accuvoeding hebben. De ontvanger kan naar wens ook worden aangesloten op flitsers met een afneembare netkabel. Nu kan er zonder problemen zonder flitskabel worden gewerkt tot een minimale afstand van 50 meter. Batterijen: 2 x AAA penlight alkaline

Gebruiksaanwijzing:

Zender

Plaats de 12 volt batterij in de zender. Draai  het schroefje aan de onderzijde los, neem het kapje af en plaats de batterij op de juiste manier. Breng de deksel aan en draai het schroefje weer vast. Door het ronde knopje aan de onderzijde in te drukken kan het gewenste kanaal worden ingesteld, dit is zichtbaar aan de bovenzijde op de LCD display - kies 1. Door het knopje ingedrukt te houden kan het kanaal naar wens worden gekozen (van 1-4) Wanneer op de testknop aan de bovenzijde wordt gedrukt wordt een F zichtbaar, dit geeft aan dat een signaal wordt gegeven naar de ontvanger. Plaats nu de zender op de hotshoe van de camera. Wanneer de camera wordt ontspannen wordt een signaal naar de ontvanger verstuurd.

Ontvanger

Open het klepje aan de onderzijde van de ontvanger. Plaats 2 AAA penlight batterijen in de juiste positie ( worden niet meegeleverd) en sluit het klepje.
De ontvanger wordt ingeschakeld door het ronde knopje aan de bovenzijde ingedrukt te houden totdat de groene led begint te knipperen, daarna geeft de led door aan en uit te gaan met lange tussenpozen dat deze is ingeschakeld. Aan de zijkant van de ontvanger is een keuzeschakelaar aangebracht, stel deze in op het zelfde kanaal als de zender.
Verbind de ontvanger met de (studio)flitser door de stekker in het flitskontakt te plaatsen, gebruik wanneer nodig de bijgeleverde verloopstekker van 3,2 naar 6 mm.
Wanneer de flitser niet is voorzien van een 3,2 of 6 mm kontakt kan de flitskabel aan de bovenzijde van de ontvanger in het flitskontakt worden geplaatst.
Na gebruik kan de ontvanger weer worden uitgeschakeld door het ronde knopje ingedrukt te houden. De groene LED knippert nu niet meer. De ontvanger is voorzien van Velcro (klittenband) om deze te kunnen bevestigen op de plaats naar keuze.

Reviews (0)
Schrijf een artikelbeoordeling
Rating:  Slecht Goed
Voer onderstaande code in: Send review